19 Kasım 2014 Çarşamba

SPARTACUS


Kolayca söyleyebilirim ki; şu ana kadar izlediğim en iyi dizlerden bir tanesi. Aynı zamanda neredeyse bir erotik filmde ancak olabilecek seks sahneleri ve zaman zaman rahatsızlık verecek boyuttaki şiddet sahneleriyle herkesin izleyemeyeceği bir dizi türü. Ben bu diziyi internetten sansürsüz izledim, ama televizyonda yayınlanan sansürlü bölümleri de tercih edilebilinir. Sansürün dizinin anlam bütünlüğünü ve ana konusunu ne kadar bozduğu da ayrı bir soru işareti tabi ki. Dizideki seks ve şiddet sahneleri diziye daha fazla gerçeklik katmak ve dizinin geçtiği zamanı daha iyi tasvir etmek için kullanıldığından anlam bütünlüğünde göze batmıyor. Kısacası bu sahneler her ne kadar daha çok rating almak için çekilmiş olsa da, dizide verilmek istenen mesajı pekiştirdiğinden alakasız sahneler değil. Sadece zaman zaman rahatsız edici.
Ana Konusu:   Trakya'da yaşayan kahramanımız Roma'lılar tarafından kaçırılır ve köle olarak arenada dövüştürülür. Bu köle daha sonra etrafındakilerin de saygısını kazanarak büyük Roma imparatorluğuna karşı meydan okuyacak ve başarılar elde edecektir.
Dizideki ilk Spartacus karakteri öldüğünden başka biri tarafında daha sonra Spartacus karakteri canlandırıldı. Çekimleri ve dekorlarının muhteşemliği yanında Roma entrikaları da çok iyi anlatılmış. Batı medeniyetinin tabanını oluşturan Roma medeniyetini tüm çıplaklığıyla izleyicilerin görme imkanı da mevcut.

Şahsi Puan: 9/10
İMDB: 8,7/10
Show Time: 1964-1972
Bölüm sayısı: 254

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder