8 Ekim 2014 Çarşamba

THE JEFFERSONS


Ülkemizde ilk özel televizyon kanalı çıktığında da gösterilen bu komedi dizisi, birçok seneler Amerika'da en fazla izlenen şovlardan biriydi. Ben Türkiye'de gösterildiği sıralarda çok fazla izlemesem de, daha sonra klasik dizileri tekrar gösteren bir kanalda neredeyse tüm bölümlerini izledim. 
Ülkemizde de "Tatlı Hayat" olarak bilinen ve  Haluk Bilginer, Türkan Şoray ve Neco'nun da oynadığı uyarlaması 2000'li yılların başında gösterimdeydi. Orijinal dizide zenci-beyaz teması işlenirken, Türkçe uyarlamasında Türk-Yunan teması işlendi. Türkçe uyarlaması çoğu zaman taklit de olsa bayağı sevilmişti. Uyarlama olsa da orijinalindeki karakterlere yakın oyuncuların Türk versiyonunda seçilmesi "Tatlı Hayat" dizisinin uzun süre ekranda olmasını sağladı.
Özellikle dizinin baş kahramanı George Jefferson ve evlerinde yardımcı olarak çalışan Florence'la olan diyaloglar en çok hoşuma giden kısmıydı. 
Dizi eğlenceli ve komik. Güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edilir. Ama çok eski bir dizi olduğundan bölümleri internetten bulmak zor olabilir.
Ana Konusu: Kuru temizleme işi yapan George işlerinde başarı yakalayınca daha çok beyazların oturduğu lüks bir apartmana taşınır. Burada ailesi ve komşularıyla olan ilişkileri ve başlarından geçen olaylar dizinin ana konusunu oluşturur (özellikle evli beyaz koca-siyahi kadın komşuları).

Şahsi Puan: 8,3/10
İMDB: 7,5/10
Show time: 1975-1985
Bölüm sayısı: 253

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder