31 Ekim 2014 Cuma

BATTLESTAR GALACTICA


Ülkemizde de televizyonlarda gösterilen bu diziyi sadece bilim-kurgu olarak görmemek gerekir. Aşkı, ihaneti ve duygusallığı öne çıkaran mükemmel bir drama da diyebiliriz. Polisiye ve ajan dizilerinde gördüğümüz esrarengiz olaylar ve çözümlemeleriyle ve birçok aksiyon filmlerinde bile göremediğimiz savaş sahneleriyle aslında birçok türü içinde barındırıyor. Diziyi izlerken sosyal yaşantımıza ait mesajları ve de doğru bildiklerimizin tekrar sorgulanmalarını saymıyorum bile. İlginç konusu ve olayların anlatımı aynı zamanda iyi bir gerilim filmi izliyormuşsunuz izlenimi de veriyor. 
Ana Konusu: Robot- insan savaşından kutulan az sayıda insan yeni ve güvenilir bir ev bulma ümidiyle evreni dolaşır. Bu arada robotlar (cylonlar) da geri kalan insanlığı bitirmek üzere savaşlarına devam ederler. Cylonlar o kadar çok insana benzerler ki, kimin cylon, kiminse insan olduğu anlaşılmaz. Bazı cylonlar bile kendini insan zannederler. 
Yüksek oyuncu performansları diziyi daha fazla beğenmemizi sağlıyor. Bir dizide ilgi çekici konu iyi oyuncu performansıyla beslenmediği sürece dizi yüksek beğeni puanları alamaz. Bu dizi en fazla beğendiğim diziler arasında yerini alırken, insana "iyi ki televizyon şovları var ve iyi ki böyle dizileri yapıyorlar" dedirtiyor.

Şahsi Puan: 9/10
İMDB: 8,8/10
Show Time: 2004-2009
Bölüm sayısı: 73

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder